1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Nybro gästas av Grammisbelönade Imenella

Grammisbelönade och Nybroaktuella Imenella tog för ett par år sedan steget från hyllad koreograf till att bli artist. Tidigare i år fick hon Grammis som årets nykomling.
På fredagen den 17 maj uppträder hon på fritidsgården Mejeriet i Nybro.
Imenella blev nominerad till Framtidens artist av P3 Guld samt Årets nykomling av Grammis. Hon vann Grammisen.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Imenella lockades av dancehall för många år sedan och är i dag hyllad dancehall-koreograf och grundare till danskollektivet Unruly.

2017 medverkade hon i Kulturhuset Stadsteaterns kritikerhyllade föreställning Svaret och hon har även gjort dancehall-föreställningen Här på Kulturhuset Stadsteatern Vällingby tillsammans med koreografen Rut Roos och dansarna Felicia Lins De Albuquerque, Louise Kalmén, Nathalie Ifter Salomonsson, och Vendela Idun, samt föreställningen I mellan för Riksteatern.

Förra året tog hon sig an musikens värld på ett annat sätt då hon släppte låtarna Moves, Chagga och Fråga mig. Hon nominerades till Framtidens artist av P3 Guld samt till Grammis i kategorin Årets nykomling. Och Grammisen vann hon.

Imenella tilldelades i år pris för årets nykomling vid Grammisgalan på Cirkus.
Foto: Christine Olsson/TT

Hennes låt Chagga väckte uppmärksamhet när den släpptes. Ordet Chagga betyder hora på språket wolof, som talas i Senegal, Gambia och Mauretanien.

I en TT-intervju förklarade Imenella varför hon valt att göra en låt med titeln Chagga.

– Det är mer värdefullt för mig att kunna avväpna ett ord, i stället för att säga "kan inte alla bara sluta". Det känns som en riktig manskommentar. De kallar oss horor och massa ord, men så fort man vänder tillbaka det är argumentet "kan inte alla bara sluta". Man kan aldrig vinna mot män.