Annons

Efter tunga tiden för Mundekulla - ger konsert på nätet

Mundekulla retreatcenter har precis som många andra inom branschen haft blytunga veckor. Men på söndag kväll kommer Peter Elmberg och Thomas Eidrup att ge en konsert ihop som ska livesändas på Mundekullas facebooksida.
Mundekulla • Publicerad 21 mars 2020 • Uppdaterad 22 mars 2020
Peter Elmberg.
Peter Elmberg.Foto: Urban Nilsson

Peter Elmberg har lätt att hålla sig för skratt när han beskriver de senaste veckorna i spåren av coronasmittan. Kurs efter kurs har ställts in på Mundekulla retreatcenter och en miljon kronor ska betalas tillbaka till bokade konferenser som ställts in under april. Mitt i allt har Mundekulla fått massor av support från privatpersoner bidragit med pengar. En person har exempelvis skänkt 7 000 kronor och totalt har Mundekulla fått in över 70 000 kronor på tre dagar.

– Man måste inte betala för konserten men vi har skapat Mundekullefonden där vi har tagit emot medel via Swish. Flera har även sagt att de vill betala varje månad. Det känns skönt att folk klappar en på ryggen och muntrar upp i den här tiden, säger Peter Elmberg.

Annons

Konserten blir 45 minuter lång och startar klockan 20 på söndagskvällen.

– Det blir hälften prat och hälften musik. Det ska inte vara någon domedagskänsla utan mer hoppfullt och ett tack till folk som bidragit. Tillsammans ska vi vända på det här. Det är jättemånga som drabbas men man är sig själv närmast.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons