Annons

Inställda filmfestivaler ger Youtube-variant

Film • Publicerad 29 maj 2020
21 olika filmfestivaler har bidragit med filmer till den digitala "We are one". Arkivbild från filmfestivalen i Tribeca.
21 olika filmfestivaler har bidragit med filmer till den digitala "We are one". Arkivbild från filmfestivalen i Tribeca.Foto: Evan Agostini

Med start under fredagen drar den globala filmfestivalen "We are one" i gång för en annorlunda filmfest i dagarna tio. Filmerna har valts ut av filmfestivalerna i Cannes, Berlin, Tribeca och Venedig för att nämna några, och de visas på Youtube utan kostnad.

– Vi tänkte, vad kan vi göra för att hjälpa till? I en tid då vi känner oss isolerade och vill ha något att titta på föddes en idé om att föra samman alla filmfestivalerna, säger Jane Rosenthal, VD för Tribeca, till BBC.

Totalt utlovas över 100 filmer, varav 13 är världspremiärer. Några riktigt tunga titlar är svåra att urskilja i programmet, som ändå präglas av ett diversifierat utbud av kort- och långfilmer. Bill Skarsgård i kortfilmen "Alteration" är ett svenskt inslag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons