Annons

John Lundvik vann "Let's dance"

John Lundvik och hans danspartner Linn Hegdal är årets segrare i "Let's dance".
Deras shownummer resulterade i översvallande reaktioner, främst från jurymedlemmen Tony Irving.
Tv • Publicerad 29 maj 2020
John Lundvik är, tillsammans med danspartnern Linn Hegdal, årets segrare i "Let's dance" i TV4. Deras shownummer bestod av lika delar eld och atletiska lyft. Pressbild.
John Lundvik är, tillsammans med danspartnern Linn Hegdal, årets segrare i "Let's dance" i TV4. Deras shownummer bestod av lika delar eld och atletiska lyft. Pressbild.Foto: Annika Berglund/TV4
"Jag har väl bevisat att, nog fan kan en gammal kärring röra på sig", sade Sussie Eriksson efter att ha slutat tvåa i "Let's dance"-finalen. Pressbild.
"Jag har väl bevisat att, nog fan kan en gammal kärring röra på sig", sade Sussie Eriksson efter att ha slutat tvåa i "Let's dance"-finalen. Pressbild.Foto: Annika Berglund/TV4
I fjol vann John Lundvik Melodifestivalen. Pressbild.
I fjol vann John Lundvik Melodifestivalen. Pressbild.Foto: Annika Berglund/TV4

Finalen i "Let's dance" utgjordes av tre danser var för de två kvarvarande deltagarna. I dans ett skulle finalisternas professionella danspartners välja en stil som tillät deltagarna att visa upp sitt bästa jag. Sussie Eriksson och Calle Sterner svepte runt över studiogolvet i en american smooth som utmynnade i trippla tior från juryn.

Även John Lundvik och Linn Hegdal öppnade med att få ta emot full pott från juryn, efter en jive – "Den absolut roligaste dansen" – enligt Lundvik som resulterade i följande utlåtande från jurymedlemmen Tony Irving:

Annons

– När vi började säsongen var du den siste jag tippade till final. Men det här var helt oväntat.

Många lyft

Finalen avslutades med att deltagarna bjöd på varsitt shownummer, en fri tolkning i valfri stil och med valfri musik. John Lundviks nummer tonsattes med "Too late for love", hans vinnarbidrag från Melodifestivalen i fjol. Vad som följde efteråt – en atletisk koreografi som avslutades med ett enhandslyft – fick Tony Irving att gå i gång på alla cylindrar.

– På 15 år har vi aldrig haft ett shownummer så varierat i utmaning, stil, teknik. Det är det bästa slutnumret genom alla säsonger, sade han.

Linn Hegdal ser tillbaka på det avslutande momentet, när hon hölls uppe i luften av Lundviks ena arm.

– När jag var där uppe i luften efter att ha dansat två minuter show var känslan "Vi klarade det, vi löste det". Det funkade när det gällde. När John sänkte ned mig var jag så lycklig, på riktigt helt och hållet lycklig, säger hon.

– Jag kan bara hålla med. Jag började med att sjunga, och sedan en rumba, sedan, när man är som tröttast, ska Linn upp i luften i en livesänd final. Det är "do or die". Men när hon sedan var där uppe i luften. . . Yes, we did it, säger Lundvik.

Duon lämnar

När "Let's dance" återvänder i rutan kommer programmet att se något annorlunda ut. I inledningen av finalen meddelade nämligen programledarduon Tilde De Paula Eby och David Hellenius att årets säsong blir deras sista.

Hellenius har tackat ja till programledarrollen i det kommande programmet "The masked singer". Vad de Paula Eby ska göra i stället, och vem eller vilka som tar över i "Let's dance", är ännu så länge okänt.

Fakta: Tidigare vinnare

2019: Kristin Kaspersen och Calle Sterner

2018: Jon Henrik Fjällgren och Katja Luján Engelholm

2017: Jesper Blomqvist och Malin Watson

2016: Elisa Lindström och Yvo Eussen

2015: Anton Hysén och Sigrid Bernson

2015: Ingemar Stenmark och Cecilia Ehrling

2014: Benjamin Wahlgren Ingrosso och Sigrid Bernson

2013: Markoolio och Cecilia Ehrling

2012: Anton Hysén och Sigrid Bernson

2011: Jessica Andersson och Kristjan Lootus

2010: Mattias Andréasson och Cecilia Ehrling

2009: Magnus Samuelsson och Annika Sjöö

2008: Tina Nordström och Tobias Karlsson

2007: Martin Lidberg och Cecilia Ehrling

2006: Måns Zelmerlöw och Maria Karlsson

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons