Annons

Kulturrådet höjer stödet till litteratur

Litteratur • Publicerad 28 maj 2020
Kulturrådet höjer litteraturstödet. Arkivbild.
Kulturrådet höjer litteraturstödet. Arkivbild.Foto: Karin Wesslén/TT

Kulturrådet fördelar årligen litteraturstöd om cirka 36 miljoner kronor till cirka 800 böcker och 165 utgivare. Nu höjer myndigheten stödet med tio procent.

"Litteraturstödet har legat på samma nivå i många år och har inte ökat i takt med kostnadsutvecklingen. Det är angeläget att höja stödet för att fortsatt bidra till mångfald, kvalitet och fördjupning i utgivningen", säger Lotta Brilioth Biörnstad, enhetschef på Kulturrådet, i ett pressmeddelande.

Samtidigt görs en höjning av distributionsstödet som en tillfällig åtgärd under året för att stötta förlagen under coronakrisen. Höjningen har gjorts möjlig genom omprioriteringar i Kulturrådets anslag och genom att regeringen har beslutat om ändringar, så att medel som tidigare var reserverade för läs- och litteraturfrämjande nu kan användas inom hela litteraturområdet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons