Annons

Modernt och traditionellt i dagens Kina

I sin nya thriller om dagens Kina skriver Jan-Philipp Sendker inte lika vackert som tidigare. Ändå har det blivit bra, menar recensenten Bengt Eriksson.
bokrecension • Publicerad 17 december 2019
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

Vid nattens ände

Thriller

Författare: Jan-Philipp Sendker

Övers: Jesper Festin

Förlag: Forum

I tredje delen av sin Kina-serie har Jan-Philipp Sendker bytt stämningsläge. Han skriver inte lika skönt och vackert. Fast det är bra, det passar utmärkt för denna mer händelseinriktade thriller.

Paul har fått sonen David, fyra år, med sin kinesiska fästmö Christine. De hälsar på vännen Zhang, nu munk men tidigare polis, i provinsen Sichuan när sonen försvinner. Kidnappad – men han kommer tillbaks.

Annons

För att det inte ska ske igen måste Paul, Christine och David fly, inte hem till Hongkong utan till amerikanska ambassaden i Peking – tvåhundra mil bort. De ger sig ut på en resa där dagens moderna Kina lever granne med det traditionella och religiösa.

”Vid nattens ände” är ännu en Sendker-roman om samhällsutvecklingen i Kina, om makthavare som vill ha mer ändå och en fattig befolkning som försöker överleva.

Bengt ErikssonSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons