1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Mörk humor och sarkasm i rapp deckardebut

Oyinkan Braithwaites debut är udda och underhållande, även fast seriemördarspåret inte håller hela vägen, tycker Bella Stenberg.
Oyinkan Braithwaite
Foto: Studio 24

Min syster, seriemördaren

Syskonspänning
Författare: Oyinkan Braithwaite
Översättning: Fredrika Spindler
Förlag: Lind & Co

Korede är medberoende. Den duktiga storasystern som alltid städar upp efter sin bortskämda och självupptagna lillasyster. Till och med när det kommer till mord.

Oyinkan Braithwaites rappa debut drivs framåt av mörk humor och sarkasm snarare än psykologiskt djup och karaktärsutveckling.

Familjen har pengar, men systrarnas pappa var en misogyn misshandlare, och Lagos är korrupt och både ojämlikt och ojämställt. Ayoola utnyttjar obekymrat sin skönhet och har redan tagit tre pojkvänner av daga. Korede är sjuksköterska, och när läkaren hon är fjortisförälskad i faller för hennes syster börjar bekymren. Men vilket är värst, att han väljer systern eller riskerar att bli dödad? Hon anförtror sig åt en komapatient.

Det handlar mer om familj, lojalitet och förväntningar än själva spänningen. Även om det inte håller inte riktigt hela vägen är det ändå underhållande läsning med allvarliga undertoner.