Annons

Medryckande rock med komplexa inslag

I ett dimmigt gränsland mellan alternativ rock, powerpop och grunge trampar Darmark från Öland upp en alldeles egen stig.
Publicerad 21 december 2018
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

Darmark - Darmark

Bolag: Little Big Pink

Bästa låten: We Are All The Same

Det är befriande lätt att ryckas med i trions intressanta rockmusik, för låtarna bryter ofta förväntade mönster utan att göra avkall på de starka melodierna.

De bevisar att rockmusik kan vara direkt medryckande, men samtidigt innehålla en välbalanserad kryddning med komplexa inslag vilket gör det hela mer spännande och kreativt.

Annons

Det tränger sig också igenom en känsla av inspiration och spelglädje – en kemi mellan de tre bandmedlemmarna, trots att bandet i ett medföljande pressutskick har en något besynnerlig historia om att basisten är svår att samarbeta med.

Vissa hävdar bestämt att rockmusiken är död. Och jag kan hålla med om att det är sällsynt med rockmusik som bryter ny mark. Det kanske är för mycket sagt att Darmark uppfinner nya hjul med sin musik, men de bryter åtminstone vissa konventioner som gör att det inte blir förutsägbart och istället väcks ett intresse i varje låt.

Dessutom har de den goda smaken och omdömet att släppa ett album med sju bra genomarbetade låtar och gödslar inte ut kvantitet, utan prioriterar kvalitet.

Därtill med en dynamisk balans för helhetens skull. Där finns intensiva och riviga inledningen i Nobody Knows, en ljuvlig poppärla i Atomic Swing-snitt i form av låten We Are All The Same och den mer nedtonade I Stand In Front Of You som gör att albumet håller sig starkt hela vägen.

Här kan du lyssna på skivan:

Wilhelm Blixt
Annons
Annons
Annons
Annons