Annons

Nationalmuseum öppnar – med Nobelklänningar

Kultur • Publicerad 29 maj 2020
Pär Engsheden och Sara Danius Nobelklänningar och Lisa Larsons figuriner visas när Nationalmuseum öppnar igen. Pressbild.
Pär Engsheden och Sara Danius Nobelklänningar och Lisa Larsons figuriner visas när Nationalmuseum öppnar igen. Pressbild.Foto: Nationalmuseum

Nationalmuseum öppnar för besökare igen under kontrollerade former från den 16 juni. Lokalerna har setts över för att det ska gå att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, skriver museet i ett pressmeddelande.

Utställningen "Pär Engsheden och Sara Danius Nobelklänningar" som har stått klar och väntat på att museet ska öppna igen går att se för första gången från den 16 juni. Det nyrenoverade Gustavsbergs Porslinsmuseum öppnar också den 16 juni och utställningen "Lisa Larson" om landets kanske mest folkkära keramiker öppnar den 23 juni.

Utställningen "Zorn – en svensk superstjärna" skjuts däremot fram till den 18 februari och "Snowcrash" till den 18 mars nästa år. Utställningen "Migranter på Gripsholms slott" skjuts fram till nästa sommar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons