Annons

Pappa är hjälten om bilen hostar och krånglar

Tänk om pappa blir förhindrad och inte kan hämta sin orolige pojke på förskolan. Men en pappa med väldigt långa ben fixar det mesta!
Publicerad 3 april 2019
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.

bokrecension

Pappas långa ben

Bilderbok

Text: Nadine Brun-Cosme

Bild: Aurélie Guillerey

Översättning: Stina Zethraeus

Förlag: Bonnier Carlsen

När pappa ska lämna lille Mattis på förskolan låter bilen som om den hade fått hosta. Men sedan kommer de fort iväg. Den svårstartade bilen gör dock pojken orolig, tänk om den inte startar alls i eftermiddag och pappa inte kan hämta honom!

Annons

Detta mynnar ut i en lång rad av mer eller mindre trovärdiga lösningar, denna pappa har en psykologisk fantasi. Han kan komma med grannens traktor. Men Mattis har ängsliga invändningar även mot detta, tänk om traktorn går för sakta. Då rider pappa på goseisbjörnen, eller flyger med fåglarna. En pappa med långa ben fixar allt.

Bilderna är naivistiska, med rena färgytor och ansiktsuttrycken är minimalistiska med streck och prickar. Bilduppslagen har något av 1950-tal över sig. Det är en snäll saga om rädslan för att bli övergiven men humoristiskt räddad av en världsfixare till pappa.

Eva WahlströmSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons