1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Programledarna lovar överraskningar

Melodifestivalens programledare avslöjar inget om innehållet i den första deltävlingen. Men debutanten Eric Saade lovar överraskningar:
– Vi kommer att bjuda på oss själva och stretcha på våra gränser till max.
Programledarna för Melodifestivalen 2019, Kodjo Akolor, Marika Carlsson, Sarah Dawn Finer och Eric Saade.
Foto: Jessica Gow/TT

Förväntningar är på topp och nerverna är spända. Inför helgens första deltävling i Göteborg höll programledarna Sarah Dawn Finer, Kodjo Akolor, Eric Saade och Marika Carlsson på fredagen sin första presskonferens.

– Jag har kräkts en del, men Sarah har sagt att det är normalt, det hör till, säger Kodjo Akolor, som ska leda en Melodifestival för första gången.

Inför lördagens deltävling är det dags för genrep i Scandinavium i Göteborg.

– Fram tills nu har det varit som att sjunga i duschen så jag ser verkligen fram emot att få testa allt på riktigt, säger Sarah Dawn Finer, som både har tävlat och programlett festivalen tidigare.

Komikern Marika Carlsson, som under sin uppväxt bodde i Mönsterås, gör sin första Melodifestival. Hon har samma inställning som Sarah Dawn Finer.

– Äntligen får vi träna inför en riktigt publik, säger hon.

Programledarna lovar överraskningar men vad showen mer exakt kommer att erbjuda vill de hålla hemligt – helst ända till premiären klockan 20 på lördag.

På frågan om de alla kommer att sjunga och dansa svarar de svävande.

– Hmm.. jooo, säger Marika Carlsson, men Eric Saade fyller snabbt i:

– Vi ska inte avslöja någonting. Det vi kan säga är att vi kommer att bjuda på oss själva till max.

Förra årets programledarteam David Lindgren och Pårydssonen "Fab Freddie" Svensson var en av många omtyckt duo. Men de fick även ta emot en del kritik och näthat i sociala medier. Kodjo Akolor välkomnar kritik, men på rätt nivå.

Förra årets programledare Fab Freddie och David Lindgren.
Foto: Christine Olsson/TT

– Vi utgår ifrån att vi kommer leverera ett program som många kommer att tycka om, men självklart kommer folk ha olika åsikter. Så länge kritiken har en god ton så är jag nöjd, säger han.

Eric Saade har varit med och tävlat två gånger tidigare och med låten Popular lyckades han knipa en tredje plats åt Sverige i Eurovision Song Contest 2011.

Som debutant på programledarsidan är han inte nervös för publikens reaktioner.

– Jag känner mig lugn. Jag älskar att folk tycker till, det betyder att det berör. Det går inte att få samma reaktion från alla, vissa saker älskar man mer och vissa saker älskar man lite mindre.