Annons

Tidigare politikern Veronica Palm ger ut bok

Litteratur • Publicerad 27 maj 2020
Veronica Palm ger ut spänningsroman. Pressbild.
Veronica Palm ger ut spänningsroman. Pressbild.Foto: Remi Lafvas

Den tidigare socialdemokratiska riksdagsledamoten Veronica Palm debuterar som romanförfattare. Till spänningsromanen "Inte alla män" har hon hämtat inspiration från sina 13 år i maktens korridorer.

I boken får man följa riksdagsledamoten Emilia Berg, som hanterar hot hon fått riktade mot sig och sin karriär samtidigt som hon upptäcker att en barndomsvän blir misshandlad av sin man.

Annons

"Jag vill berätta om den terror och skräck som finns dold runt omkring oss, men också om hur varje kvinnas vardag är att brottas med snubbar och gubbar. Cecilia och Emilia möter olika konsekvenser av manssamhället, och om det är något jag lärt mig genom åren så är det hur manssamhället har en förmåga att tränga sig på", säger Veronica Palm i ett pressmeddelande.

Palm lämnade sitt arbete i riksdagen 2015 och har sedan dess bland annat skrivit en feministisk idébok och krönikor för Dagens Arena och Etc.

"Inte alla män" ges ut våren 2021 på förlaget Bokfabriken.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons