Annons

Upptar inspelning av "Mission: Impossible 7"

I höst fortsätter inspelningen av actionfilmen "Mission: Impossible 7" med Tom Cruise i huvudrollen.
Film • Publicerad 2 juni 2020
I höst fortsätter inspelningen av "Mission: Impossible 7" med Tom Cruise i huvudrollen. Arkivbild.
I höst fortsätter inspelningen av "Mission: Impossible 7" med Tom Cruise i huvudrollen. Arkivbild.Foto: Brent N. Clarke. /AP/TT

Filmstjärnan Tom Cruise och hans kollegor tvingades i slutet av februari att avbryta inspelningen av den sjunde filmen i serien. Teamet befann sig då i Venedig i det av coronapandemin hårt drabbade Italien, vilket ledde till att filmbolaget Paramount beslutade att avbryta arbetet.

Men efter att produktionen har legat nere sedan i våras är det nu dags att fortsätta med inspelningarna, enligt Tommy Gormley, regiassistent på "Mission: Impossible 7", uppger Variety.

"Hoppas filma"

Annons

– Vi hoppas kunna återuppta inspelningen i september och då kunna filma i alla de länder vi planerat besöka. En stor del av filmen hoppas vi kunna spela in i Storbritannien, såväl utomhus som i studiemiljöer, berättade Gormley när han gästade BBC Radio 4:s program "Today".

Han sa sig också vara övertygad om att produktionen skulle hålla tidsplanen och att inspelningen skulle pågå fram till maj 2021.

Nya riktlinjer

"Mission: Impossible 7" är långt ifrån den enda storfilmen som har påverkats av coronapandemin – vilket har fått stora konsekvenser för filmindustrin. Den 1 juni publicerade det brittiska filmkommissionen därför ett antal riktlinjer kring film- och tv-produktion under coronakrisen.

Branschen hoppas nu att dessa kan öppna för att inspelningar av stora produktioner som "The Batman", Netflixserien "The Witcher" och storfilmen "Jurassic World: Dominion" kan återupptas i Storbritannien – kanske redan i juli.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons