Chokladrulltårta med smörkräm
3 ägg
1,5 dl strösocker
0,75 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk socker till ytan
----------
Smörkräm:
100 g rumsvarmt smör
1,5 dl florsocker
1 äggula
2 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 225C och klä en långpanna eller annan rektangulärugnsform med bakplåtspapper.
Vispa ägg och socker pösigt.
Rör samman potatismjöl med kakao och bakpulver i en egen bunke, och sikta ner i äggsmeten genom en sil, annars kan man få små klumpar i smeten som är kvar även efter gräddning.
Häll över smeten i långpannan och grädda den i nedre delen av ugnen i ca 5-6 minuter.
Låt kakan svalna i ca 10 min innan du strör på lite socker. Stjälp över den på ett nytt bakplåtspapper med den sockrade sidan nedåt. Är pappret som rulltårtan legat på svårt att dra av, prova att fukta pappret med lite vatten.
Låt bottnen svalna medan du gör smörkrämen, som görs genom att alla ingredienser vispas samman med elvisp.
Bred fyllningen på rulltårtan och rulla ihop den med hjälp av pappret.