1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Äldres behov i fokus – därför bjuder vi in Moderaterna till samtal”

Replik på debattinlägg om äldrevård i Mörbylånga, tidigare inlägg publicerat 20 mars.
”Vi menar allvar med att vi så snabbt som möjligt ska lösa behoven av fler platser inom särskilda boenden.”
"Lösningarna ska vara långsiktiga och hållbara över tid.”
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Men lösningarna ska vara långsiktiga och hållbara över tid. Därför bjuder vi in kommunens största oppositionsparti Moderaterna till samtal om särskilda boendeplatser i Mörbylånga kommun.

För oss i majoriteten är det viktigaste att vi kan tillgodose våra äldres behov av särskilda boendeplatser. Det är viktigare än att byggnaden förvaltas i en viss form. Däremot är vi tydliga med att vårdpersonalen ska vara anställd av kommunen. Vi anser att vi därmed kan trygga kvaliteten på vården. Inte minst när det gäller personaltäthet på våra särskilda boende.

En annan anledning är att vi ska klara av att erbjuda heltidstjänster för de som önskar. Det kräver ofta samarbete mellan boenden och hemtjänstgrupper. För att få till heltidstjänster kan personalen ibland behöva jobba på andra enheter än de normalt jobbar på, men det förutsätter att personalen har samma arbetsgivare.

Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Sedan kommunfullmäktiges beslut i februari har vi också fått del av ytterligare förslag på lösningar för särskilt boende från näringslivet. Vår ambition är att vi ska nå samsyn mellan majoritet och opposition för att så snabbt som möjligt nå målet om nya platser på särskilda boenden.

Matilda Wärenfalk (S), kommunstyrelsens ordförande

Anna-Kajsa Arnesson (C), kommunstyrelsens vice ordförande

Mathias Karlsson (S), socialnämndens ordförande