Anhöriginvandring ingen kostnad för kommunerna

Replik, på debattinlägg om anhöriginvandring publicerat 23 augusti.

Nyligen publicerades en debattartikel om hur dyr anhöriginvandringen kommer att bli, speciellt för kommunerna som kommer att bli tvungna att betala ut försörjningsstöd och ordna nödboenden. Artikeln är skriven av fyra Sverigedemokrater och till större delen ren lögn.

Det enda som stämmer är att de som har uppehållstillstånd som ”alternativt skyddsbehövande” återigen skall kunna söka uppehållstillstånd för sina anhöriga, något som endast kvotflyktingar kan göra idag. För att få detta krävs dock att de kan försörja dem de söker för och att de har en tillräckligt stor bostad. Dessutom är begreppet anhörig mycket snävt; det handlar inte om att hela släkter kan få tillstånd. Jag citerar från Migrationsverkets sajt:

Förälder till ensamkommande barn: För att du som förälder ska kunna få uppehållstillstånd till ett ensamkommande barn under 18 år krävs det oftast att barnet har fått uppehållstillstånd i Sverige på grund av asylskäl. (Kommer att utökas till ”eller på grund av särskilt ömmande skäl”).

Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Annan familjemedlem: Du kan i undantagsfall få uppehållstillstånd för att flytta till en annan familjemedlem i Sverige som du har bott tillsammans med i hemlandet. Det kan till exempel vara om du är över 18 år och dina föräldrar är bosatta här. Ni ska kunna visa att ni har bott tillsammans omedelbart innan din familjemedlem flyttade till Sverige och att ni redan i hemlandet var socialt och känslomässigt beroende av varandra, och att det därför är svårt för er att leva åtskilda.

Ansökan ska lämnas in så fort som möjligt efter att din familjemedlem flyttade till Sverige och fick permanent uppehållstillstånd. I regel är det inte möjligt att få uppehållstillstånd om ansökan görs efter lång tid eller om beroendet mellan er har uppstått efter att din familjemedlem flyttade till Sverige.

Försörjningskrav: Den person som du ska bo med i Sverige måste kunna försörja er båda. Han eller hon ska också ha en bostad av tillräcklig storlek och standard som ni kan bo tillsammans i när du flyttar till Sverige. Kravet på försörjning och bostad gäller inte barn under 18 år. Det innebär att om du ska flytta till ditt barn som bor i Sverige finns det inget krav på att barnet ska kunna försörja dig.

Således inte en krona ökad kostnad vare sig för stat eller kommun.

Artikeln är enbart skriven i syfte att öka främlingsfientligheten och gynna SD:s agenda.

Eva-Lena Holmgren, före detta god man och särskilt förordnad vårdnadshavare till ensamkommande.

Läs mer

Emmaboda

Vandrarhem tar initiativ till ny satsning på utvandrarleden

Utvandrarleden ska utvecklas och det ska inom kort arrangeras informationsmöten om hur det ska ske.

Torsås

Färre nöjda med hemtjänsten

Nya siffror visar sämre hälsa och större oro hos äldre

Kalmar

Nämnd säger nej till att bevara bassäng i simhallen i Kalmar

En Kalmarbo föreslog att någon bassäng i dagens simhall borde finnas kvar – för de som har vårt att ta sig ut till nya simhallen i Snurrom. Men samhällsbyggnadsnämnden sade nej.

Kultur

Ölandsrevyn firar tioårsjubileum med extra allt: ”Blir extra bra”

Blandningen av samhällskritik och humor har gjort Ölandsrevyn till ett stående inslag på den öländska kulturscenen.

Sport

Jesper Norberg tiger: ”Har inget att snacka med pressen om”

Anställd som assisterande tränare men vill inte prata ut efter all turbulens

Oskarshamn

Hustillverkare genomför nyemission

Ger 50 miljoner kronor till automatiserad process.