Se simhallsfrågan med öppna ögon

Slutreplik i debatt om ny simhall i Kalmar, tidigare inlägg 17 och 26 november
Simhallen i Kalmar.

Att majoritetsföreträdarna Dahlberg och Dahl lättsinnigt avfärdar larm om okontrollerat fritt fallande metallföremål i simhallen, som dagligen bevistas av barn, som politiskt motiverad skrämselpropaganda, gör att deras riskprofil endast kan överträffas av en fallskärmshoppare utan fallskärm. En av alla förväntad inställning hade istället varit att ta ansvaret för besökares säkerhet på största allvar.

Dahlberg och Dahl uppger att majoritetens planering för en ny simhall pågår för fullt, och det är just det som är problemet - majoriteten planerar ihjäl sig medan simhallen regelbundet driftstoppas med anledning av än det ena och än det andra. I själva verket har processen med en ny simhall pågått under mycket lång tid och kan inte skyllas på annat än avsaknad av genomförandekraft hos majoritetskoalitionen.

De påstår att vinstintresse står i konflikt med utveckling av samhällsnyttig verksamhet, men i simhallsfrågan torde det vara uppenbart för alla att utvecklingen hamnat i konflikt med majoriteten och inget annat.

Detta är en opinionstext i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

John Wahlgren (M), vice ordförande i Kultur- och fritidsnämnden, ledamot i kommunfullmäktige

Christina Fosnes (M), oppositionsråd, Kalmar kommun

LÄS MER:

Läs mer

Öland

Eldsjälar: Glöder för Öland – förslag på pristagare efterlyses

Borgholms kommun vill ha in förslag på någon som har gjort något bra för Öland. Förra året fick Berne Gustavsson priset Årets Ölandsglöd.

Mönsterås

Väpnat rån mot livsmedelsbutik i Blomstermåla

Händelsen rubriceras som grovt rån.

Sport

Löftet fick chansen mot allsvenskt motstånd

Allsvenska Kristianstads DFF på andra sidan.

Emmaboda

Parkering ska stängas av

Skolparkeringen vid Bjurbäcksskolan och Bjurbäckens förskola på Bjurbäcksgatan stängs av för underhåll tisdagen den 21 januari mellan klockan 06.00 och 16.00.

Guldklimpar

Johanna Håkansson och Daniel Nylander

Guldklimpar

Jennie Walfridsson och Adam Svensson