Emmaboda

Svenska och körkort viktiga för omsorgsjobb

I slutet av april går ansökningstiden för semestervikariat inom omsorg och funktionsstöd ut. Intresse för att jobba med människor är viktigare än utbildning och goda svenskkunskaper är i princip nödvändiga.

Emmaboda

Här dukas rekordsemlan upp i Kosta – väger 17,8 kilo

En 17,8 kilo tung semla drog till sig stort intresse på Kosta Outlet. Semlan är den största som gjorts i Småland.

Emmaboda

Varning för höga vattenflöden

Vattenståndet i Lyckebyån är mycket högt och allmänheten uppmanas av Emmaboda energi och miljö att undvika att vistas nära ån.

Emmaboda

Stort intresse för hållbar fiskodling

Ödevata Fiskecamp och gårdshotell har stort fokus på hållbarhet och de är inte rädda att testa nya metoder. Malin och Magnus Axelsson har väckt stort intresse på många håll, så pass att deras premiär med fisken tilapia den 7 mars redan är fullbokad.

Emmaboda

Alf har inte bara biogas i tankarna

Företagaren Alf Johansson, Runes bensin, tilldelades på Emmabodadagens Hjärtegala juryns pris - Årets ambassadör i förra veckan. Motivationen löd: För ett kreativt och framåtsträvande företagande.

Emmaboda

Engagemang för klimatfrågorna i det dagliga arbetet

I Svenska kyrkans ”färdplan för klimatet” som antogs i december 2019, anges att alla församlingar och pastorat ska vara klimatneutrala till år 2030. – Det är ett långsiktigt arbete som vi alltid bär med oss, säger Johanna Juhlin, kyrkoherde i Emmaboda pastorat.

Emmaboda

Pyssel och hopp med käpphästar

På Mötesplatsen i Emmaboda har det varit pyssel med käpphästar under sportlovsveckan. På fredagen blir det hopptävling med barnens egna kreationer.