Extra morgonöppet för seniorer och personer i riskgrupper

Ica Nära i Lindås har utökat öppettiderna i butiken med en timme på morgonen.
Johann Wenström, Ica Nära i Lindås.
Foto: Åsa Alvetjärn

– Vi har öppet vardagar mellan klockan 7 och 8 enbart för seniorer 65-plus och personer i riskgrupper under resten av mars. Det är en liten gest, men vi gör vad vi kan för en tryggare miljö att handla i, säger Ica-handlaren Johann Wenström.

På torsdagen var butiken öppet en timme extra på morgonen och anledningen till det är att många äldre samt personer i riskgrupper känner oro att gå till butiken på grund av coronaviruset. Kunderna uppmanas att respektera att enbart målgruppen får handla då och att man ska stanna hemma om man känner sjukdomssymptom.

– Vi hade tiotalet kunder som handlade i morse under vår extratimme. På morgonen är butikens alla kontaktytor städade och spritade och eftersom det inte är så många andra i butiken så är det en mindre risk att bli smittad. Under dagtid städar vi kontinuerligt i butiken, men då är det samtidigt många i butiken, säger Johann Wenström.

Det extra öppethållandet är en tillfällig lösning och på Ica i Lindås gäller det nu till att börja med mars månad ut.

– Sedan ska vi utvärdera och eventuellt förlänger vi om det finns fortsatt behov. Vi har också i mån av vad personalen klarar av försökt emotse önskemål på utkörningar och även kunder som ringt och vill beställa och sedan hämta sina varor på lastbryggan. Vi är ju en liten butik med begränsad personal, men så långt vi kan hjälper vi till med de önskemålen.

Har ni märkt av hamstring av varor i butiken?

– Ja det har varit en del, framförallt toapapper och en del andra varor som tagit slut. Det börjar nu fyllas på i hyllorna, det har varit en ansträngd situation med leveranser. Det finns ingen anledning att hamstra mängder av varor, det kommer att räcka om alla handlar normalt, det man behöver, säger Johann Wenström.

LÄS MER: Även i Oskarshamn hålls det extra öppet för kunder i riskgrupper:

Läs mer

Coronavirus

Plexiglas skyddar kassapersonalen

”Känns bra”

Coronavirus

Kommunen hjälper till med pop up möten

Tillsammans med lokala näringslivet öppnas en mötesplats för företagare.

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Torsås, hus totalförstört i Lilla Edet och förlängda riktlinjer för social distansering i hela USA.

Corona

Uppsving för länets Reko-ringar: ”Folk köper mer”

Lokal mat lockar i kristid.

corona 2020

Lokal hjälp: Lättar oron för företagare

Fastighetsägare lyfte bort hyran från oroliga företagare. Hillevi Thisell är en av de som blev överraskad och lättad.

Coronavirus

Kalmar: Klädkedja i konkurs: ”Det är tomma butiker”

Ägaren har gått i konkurs.