Företagare erbjuder gratis hjälp med att handla mat

Äldre och personer i riskgrupper rekommenderas med anledning av coronaviruset att stanna hemma och undvika folksamlingar. Det innebär svårigheter med att till exempel handla mat.
Oliver Farzaneh i Emmaboda är nystartad företagare, men samtidigt erbjuder han nu gratis hjälp att handla mat och leverera hem.
Oliver Farzaneh är företagare i Emmaboda, men med anledning av coronaviruset så erbjuder han en gratis hjälp med att handla mat till äldre och personer i riskgrupper.
Foto: Privat

– Det känns bara bra att kunna hjälpa till i det här läget med coronaviruset och för att undvika smittspridning. Jag har möjlighet att göra detta, dessutom har mina uppdrag minskat efter utbrottet av viruset. Men i tider av kris som denna får man nya idéer och tankesätt, säger Oliver Farzaneh.

Han registrerade sitt företag Hjälp mig.nu i november och kom igång med företagandet i början av året. I sitt företag erbjuder han tjänster riktade till äldre och de som behöver teknisk support i hemmet. Han har basen i Emmaboda men tar uppdrag i ett större område, i Kalmar län, Kronoberg och Blekinge.

– Det kan vara allt från att fixa datorer, installera TV-apparater och annan teknisk utrustning. I och med att jag nu erbjuder gratis hjälp med att handla, så får jag ju samtidigt träffa en del av mitt företags målgrupper och visa att jag finns. Så det är ju positivt för alla, ur min synvinkel så vill jag hjälpa till i första hand och kan det ge mig uppdrag i framtiden så är det också positivt, säger han.

Det var under tisdagen Oliver gick ut i sociala medier i Emmaboda med omnejd och berättade att han vill hjälpa till. På Facebook har hans engagemang resulterat i många positiva kommentarer och många har gillat och delat hans inlägg.

– Det är ännu så nyligt att ingen har ännu hört av sig (onsdag förmiddag) men jag räknar med att få en hel del samtal och är redo att hjälpa till.

Det går till så att den som vill ha hjälp hör av sig till Oliver med en inköpslista. Oliver åker till matbutiken och handlar, tar med kvittot för kostnaden och levererar sedan hem till dörren.

– Jag gör inga extra påslag på varorna. Jag tar bara betalt vad varorna kostar, enligt kvittot från mataffären, säger Oliver.

LÄS MER OM CORONAKRISEN:

Läs mer

Coronavirus

Mörbylångabönder prisas för mjölk - men medaljen på slottet flyttas fram

Corona-utbrottet skjuter upp ceremonin med kungen ”på obestämd framtid”

Coronavirus

Riksdagsledamot – från köksbordet: ”Är annorlunda”

Laila Naraghi: ”Visar att demokratin levererar”

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Torsås, hus totalförstört i Lilla Edet och förlängda riktlinjer för social distansering i hela USA.

Ledare Barometern

Ledare: Platta till kurvan lättare sagt än gjort

Covid-19 slår olika medan åtgärderna är likadana.

Coronavirus

Hon återvänder till vården – för att möta coronapatienter

Andrea Berg från Kalmar hade slutat inom vården.

Coronavirus

Kalmar: Riskgruppens nya liv: ”Håller mig hemma”

Barometerns seniorreportrar vittnar om en ny mer isolerad tillvaro.