Miljonär i Grimmagärde tog vinst med fattning

”1,2 miljoner kronor - jo, men det kan jag nog göra av med. Det finns mycket att göra på gården.”

Vinnaren i Postkodlotteriet Sören Holmberg i Grimmagärde söder om Broakulla tog måndagens besked om storvinsten med fattning.

Postkodlotteriets Magdalena Graaf och hennes kolleger kom uppkörande på gårdsplanen vid elvatiden på måndagsförmiddagen. Övriga medier hade informerats om att inte infinna sig på gården förrän Postkodlotteriets representanter hade kommit, för en sådan här tilldragelse bör inte röjas i förtid.

Nu tycktes inte Sören Holmberg tappa koncepterna. Det är en sansad och lågmäld person och TV-teamet fick bjuda till för att en tydlig glädjeyttring skulle kunna filmas.

Först vann han 200 000 kronor. Därefter drogs den stora checken fram och inalles vann Sören Holmberg 1,2 miljoner kronor.

– Det kommer väl till pass. Jag ska lägga en ny stenlagd gång från gårdsplanen till huset och nu kan jag ge jobbet till en firma istället för att göra det själv. Dessutom behöver jag byta tak på ladugården, för de gamla takpannorna av eternit börjar sjunga på sista versen, sade Sören Holmberg.

Sören Holmberg i Grimmagärde vann 1,2 miljoner kronor på Postkodlotteriet. Här är han tillsammans med Magdalena Graaf och döttrarna Lena och Malin Holmberg.

Döttrarna Lena och Malin Holmberg, som är bosatta i Växjö respektive Stockholm, informerades om vinsten i onsdags.

– Jag blev så glad, så jag grät, men vi har ändå lyckats hålla det hemligt, sade Lena Holmberg.

För att markera dagens storslagenhet hade döttrarna med sig en tårta som var inköpt i Växjö. Efter vinstutdelningen och kompletterande TV-inspelningar väntade kaffet i köket.

– Vi har köpt en tårta med kladdkaksbotten, vit choklad och passionfruktscrème. Den passar bra nu, sade Malin Holmberg.

TV-inslaget då Sören Holmberg får sin vinst visas på TV4 på fredag kväll.

Men det var inte bara Sören Holmberg som blev en vinnare på måndagen. Totalt delades drygt fyra miljoner kronor ut till hushåll i Broakulla-området. Totalt vann 44 personer på lotteriet.

– Vi gör totalt tre hembesök under dagen och alla kommer att vara med i sändningen på fredag, sade produktionsteknikern Oskar Lööf.

När vinstutdelningen var över mindes Sören Holmberg att han hade ett inbokat åtagande under dagen. Han skulle träffa en god vän i Karlskrona. Han tog sin mobiltelefon och ringde upp.

– Du - jag blir nog ganska sen, eller väldigt sen snarare. Jo, för Postkodlotteriet är här. Jag har vunnit lite pengar, så jag vet inte riktigt när jag kommer. Men vi hörs.

På frågan om det nu väntar någon längre resa svarade vinnaren:

– Jag tror inte det, men något blir det kanske. Däremot kommer jag säkerligen att dela med mig av vinsten.

Läs mer

Hockeyettan

Kusinerna återvänder till moderklubben

Den ena har spelat i Olofström.

Öland

Film drabbas: Inspelning i Borgholm skjuts upp

Filmteamet ser det som för osäkert att resa ned till Öland från Stockholm.

Kalmar

Nordiskt toppuppdrag till Laila Naraghi

”Det känns både stort och hedrande att tilldelas detta uppdrag.”

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Torsås, hus totalförstört i Lilla Edet och förlängda riktlinjer för social distansering i hela USA.

Borås

LISTA: Här är de nya lagarna som träder i kraft i dag

Mer kontantservice och mer samhällsorientering för nyanlända – mindre bidrag till asylsökande i utsatta områden och mindre skatt för höginkomsttagare.

Tränarna som har fått gå

27 tränare på fem år har fått lämna toppklubbarna

Barometern-OT:s kartläggning visar att många tränare har fått lämna sina jobb toppklubbarna här de senaste fem åren.