1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Minnesord över Håkan Einarsson

Håkan Einarsson, Kalmar, har lämnat oss i en ålder av 67 år.

Ännu en hårt kämpande kamrat har kastat in handduken. Vår käre vän och även arbetskamrat, juristen Håkan Einarsson i Kalmar har lämnat oss. Det kom inte som någon överraskning eftersom Håkan har lidit av en svår sjukdom i flera år. Hans envisa kamp hjälpte till slut inte längre och krafterna minskade till nästan noll. Hans höga intelligens och uppfinningsrikedom fick honom att prova alternativ till de traditionella medicinerna ibland, och det hjälpte kanske en del. Om inte annat höll det honom vid gott mod. Han blev tyvärr bara 67 år.

Håkan drev som egenföretagare en juridisk byrå i Kalmar. Oftast helt ensam, dock några år tillsammans med framlidne Reine Sabel. Firman drevs annorlunda än de flesta i denna bransch och det var lättsamt att kika upp på kontoret för en pratstund. Företagen som Lasse S och jag drev tillsammans med dem båda beträffande uppfinningar var ett äventyr och kunde ha gått till historien på många sätt. Håkans stora intresse för hästar och trav höll honom i bra form och i många lopp satt han i sulkyn. Bra kämpat Håkan!

Vi, som växte upp i Ljungbyholm på 1950- och 60-talen, kände alla Håkan som en fin kamrat. Han bidrog i stora delar till att vi alla mådde gott i våra unga år. Claes, Kent, Thomas och jag samt många andra kommer att sakna honom mycket, men vi är ändå tacksamma att hans lidande äntligen tagit slut. Vi vet också hur svårt det har varit för hans hustru Eva och sonen Christoffer under många år, och vi skickar dem en tanke i tacksamhet för deras kamp vid Håkans sida. Farväl min vän!

Gunnar Thulin