Fläskytterfilé med farin- och chiliglaze
Smakrik glaze som ger ett saftigt och gott kött, och som slår köpevarianten med hästlängder. Chipotle paste brukar finnas bland tacotillbehören i mataffären. Tidsåtgång: 10 minuter + ca 10-15 minuter grilltid. 4 portioner.
Cirka 700 g fläskytterfilé
Glaze:
1 dl brunt farinsocker
1 dl solrosolja
0,5 dl soja
1 msk flytande honung
1 msk chipotle paste
Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor.
Rör samman ingredienserna till glazen i en skål.
Lägg köttet på grillen på direkt värme och pensla båda sidor med glazen. Låt det få lite yta, och flytta sedan till indirekt värme. Pensla flera gånger med glazen medan köttet grillas. (Köttet behövs ofta flyttas fram och tillbaka mellan indirekt och direkt värme under grillningen för att ytan med glazen ska bli så bra som möjligt.)