Annons

Fläskytterfilé med farin- och chiliglaze

Publicerad 29 maj 2020
Foto: Olof Elm

Smakrik glaze som ger ett saftigt och gott kött, och som slår köpevarianten med hästlängder. Chipotle paste brukar finnas bland tacotillbehören i mataffären. Tidsåtgång: 10 minuter + ca 10-15 minuter grilltid. 4 portioner.

Cirka 700 g fläskytterfilé

Annons

Glaze:

1 dl brunt farinsocker

1 dl solrosolja

0,5 dl soja

1 msk flytande honung

1 msk chipotle paste

Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor.

Rör samman ingredienserna till glazen i en skål.

Lägg köttet på grillen på direkt värme och pensla båda sidor med glazen. Låt det få lite yta, och flytta sedan till indirekt värme. Pensla flera gånger med glazen medan köttet grillas. (Köttet behövs ofta flyttas fram och tillbaka mellan indirekt och direkt värme under grillningen för att ytan med glazen ska bli så bra som möjligt.)

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons