1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Matbloggare med julkänsla i september

För Jenny Warsén som driver populära bloggen Jennys matblogg är det redan julafton. Nyligen kom nämligen hennes tredje bok och den handlar om det författaren gillar allra bäst; julen.
Jenny Warsén som driver Jennys matblogg går redan i jultankar. I sin tredje bok, Jennys jul, frossar hon i alla julens läckerheter och bjuder på både pepparkakslatte och chokladhus.
Foto: Ulrika Pousette

Jenny Warsén är kvinnan bakom en av Skandinaviens största matbloggar – Jennys matblogg. Hon är uppväxt på Öland och efter att i många år bott i Växjö flyttade hon tillbaka till ostkusten och bor numera på Dunö, strax söder om Kalmar.

Med tre månader kvar till julafton avslöjade hon för sina följare att hennes tredje bok nu är klar. Hennes tidigare kokböcker har handlat om middagsmat och bakning, den här gången frossar hon i julen och dess läckerheter i boken Jennys jul.

Lussebullssemlorna är en stor favorit hemma hos Jenny Warsén.
Foto: Ulrika Pousette

– Julen har alltid varit min favorithögtid. Det är fokus på recept i boken, men det är också många vackra inspirationsbilder och bilder som är tagna hemma hos mig. Det här är den finaste boken jag har gjort, jag blir lycklig av att läsa den och längtar redan till första advent!

Hur gick fotograferandet till?

– Fotona togs i januari så jag hade jul väldigt länge hemma hos mig. Det var saffran ända till februari, ha, ha. Men det var lite svårt att hitta en fin julgran i januari! Det var ju knappt någon snö förra julen, fast dagen innan vi skulle fotografera snöade det så vi kunde ta snöbilder.

Vad innehåller boken för recept?

– Det är både mat- och bakrecept, som till exempel chokladhus och pepparkakslatte.

Jenny Warsén gör gärna chokladhus istället för det traditionella pepparkakshuset.
Foto: Ulrika Pousette

Vilken är din egen favorit bland julrecepten?

– Jag tror det är lussebullssemlorna.

Julkänsla redan i september – går det verkligen?

– Jo, när man kollar i boken får man julstämning! Jag tycker om alla förberedelser och vid första advent går jag all in. I december ska man verkligen mysa.

Hur firar du helst själv jul?

– Hemma med familjen. En traditionell jul med julgröt, jullunch och godis. Vi brukar alltid pussla ett pussel med tusen bitar som vi lägger klart på julafton. Det är skön avkoppling. Det bästa med julen är att det är lugnt och fint och ingen stress.

Här hittar du Bonus Weekends tidigare intervjuer med Jenny Warsén:

Foto: Ulrika Pousette