Varma mackor med äpplen, cheddar och prosciutto
200 g cheddarost, riven
2 msk hackad, färsk salvia + salviablad till garnering
1 äpple i tunna skivor
4 skivor prosciuttoskinka
1 lök
25 g smör
1 dl äppelmust
8 skivor surdegsbröd
Riv osten, lägg åt sidan.
Hacka salvian och skär äpplet i tunna skivor.
Stek prosciuttoskivorna, lägg över på ett fat.
Skiva löken tunt och bryn den i smöret. När den mjuknat efter några minuter, tillsätt 0,5 dl av äppelmusten. När den kokat in tillsätter du ytterligare 0,5 dl. När vätskan försvunnit, lägg över löken på ett fat.
Montera mackorna genom att först lägga ett lager riven cheddarost på 4 brödskivor, sedan lök, därefter skinkan och äppelskivorna, sedan ytterligare ett lager cheddar. Lägg de resterande 4 brödskivorna som lock på varje macka och pressa med handen.
Stek mackorna några minuter på varje sida i olja eller smör. Lägg i några salviablad i slutet av stekningen, samt toppa de färdiga mackorna med färska salviablad.