Fyllde kundkorgar med cigaretter – utan att betala

Under tisdagskvällen larmades polisen till en butik i Högsby efter att vittnen ska ha sett en man gå ut med två kundkorgar fyllda med cigaretter. Vittnena på platsen ska ha känt igen mannen.

– Vi har även fått foton på mannen, om det är en mobilbild eller från en övervakningskamera är oklart. Men det är ett bra spaningsläge, säger Ulla Brehm, vid polisens ledningscentral.

Händelsen rubriceras som stöld i butik. Det finns i nuläget ingen gripen.

Enligt en läsare som hört av sig till tidningen ska det även ha varit en biljakt där en polisbil följt efter en personbil vid samma tidpunkt. Men ifall händelserna har något samband eller om det ens varit något biljakt kan inte polisen bekräfta.

– Det är möjligt att vi har haft spaning i området och att de allmänheten kan ha uppfattat det som en jakt. Det finns inga uppgifter om att det varit något våld eller någon jakt, säger Ulla Brehm.

Läs mer

Emmaboda

Emmaboda: Bil stoppades – förare misstänks för stöld

Oskarshamn

Coops nya vd: ”Vi har mycket jobb framför oss”

”Nu är vi i ett läge där vi får börja om på nytt”

Hultsfred

Hultsfred: Kvinna hade smörpaket i byxorna

En medelålders kvinna är misstänkt för stöld efter att ha smitit ut från Nettobutiken i Hultsfred med flera obetalda varor.

Högsby

Läkare var ointresserad – blir av med legitimationen

En läkare, som bland annat arbetat i Högsby, får sin legitimation återkallad. Enligt beslutet har mannen varit grovt oskicklig och ofta ointresserad av att ta reda på orsaken till patientens besvär.

Oskarshamn

Jakt på hemlig skatt lockade 160 deltagare

40 lag med totalt 160 personer deltog i helgen i escape game-äventyret ”Jakten på Blåkullapiraternas hemliga skatt” som Jailbreak Oskarshamn anordnade.

Nybro

På fredagen var det nyöppning av Duveskogs i Nybro

Dagens kunder blev bjudna på fika och nytt i butiken är bland annat en herravdelning.