1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ful byggstomme pryder inte Stadsparken

Som privatperson blir man lite fundersam när man följt debatten kring kommunens och andra personers agerande gällande Park Herminas skärmtak.

En stor grupp arkitekter förskräcks över vad man gjort med Byttan. Någon insändare har försvarat Park Hermina. Denna person beskylls för att vara vän med ägaren och därmed jävig.

Jag blev nyfiken på hur fruktansvärt skärmtaket och besökte platsen. Det jag såg var ett elegant skärmtak över uteplatsen.

Jag hittade också en mindre byggnad öster om Konstmuseet. Jag har inte förstånd nog att se det konstnärliga i detta bygge. En uppreglad Friggebod pryder absolut inte Stadsparken.

Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Givetvis skall och borde man kollat upp om det behövdes något tillstånd för att montera skärmtaket. Samtidigt blir man förvånad när man läser att vitet nu plötsligt ökat från 200 000 till 600 000 kronor, bara för att det är ett företag som anklagas. Borde inte kommunens tjänstemän veta vem som äger och driver en av stadens största restauranger.

Bara under 2019 har Kalmar kommun varit inblandade i flera omdiskuterade ärenden. Vem kommer inte ihåg caféet som fick plocka bort sin veranda medan en annan fick ett liknande tillstånd samma vecka, Byggbolaget som spegelvände ett större hyreshus utan att några viten eller böter utdelats så vitt jag hört. Var fanns kommunens byggnadskontrollant då?

Striden om Bastionen har väl heller inte undgått någon där Delborn tydligen trampat på känsliga tår i Stadshuset eftersom tjänstemännen hela tiden försöker hitta krypgångar för att få genomföra sitt projekt trots domstolens avslag.

Kan det vara så att stadens näringsidkare har uppfattat de kommunala tjänstemännens agerande på så sätt att är dom bara tillräckligt envisa så kan allt gå igenom?

RP