1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Överdriven åtgärd att ställa in alla lokala fotbollsmatcher”

En lokal fotbollstränare skrev för en tid sedan att det bästa skulle vara att ”blåsa av den lokala fotbollssäsongen 2020 helt". Det blir ingen sportslig rättvisa, skrev han vidare.

Jag kan instämma i att den sportsliga rättvisan på olika sätt kan bli lidande med halv serie. Det finns flera kloka aspekter på den situationen. Men att för den skull och också i första hand av rädsla för pandemin lägga ned allt för hela 2020 är en överloppsgärning i coronabekämpningen.

"Att lägga ner allt för hela 2020 är en överloppsgärning i coronabekämpningen”, menar insändarskribenten.
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Att fotbollsdistriktet ställde in alla tävlingsmatcher med början i april måste också ifrågasättas nyttan av. Det är väl inte bland unga och starka fotbollsspelare i kamp på planen som smittan grasserar som värst? Dessutom klarar sådan ungdom av sjukdomen om någon mot förmodan skulle drabbas. Några 70-plussare platsar inte i lagen. Distriktets beslut att ställa in var något av en affekthandling. I distriktets divisioner blir det därtill inte större publik än att två meters-gränsen kan upprätthållas.

LÄS MER HÄR:

I grinden kan man också sätta stopp för publik över 50 personer. I elitfotbollen är det mer komplicerat och en ekonomisk fråga.

Jag blir säkert kritiserad för denna min ovanstående uppfattning, att jag inte förstår allvaret, och så vidare. Men jag menar att kampen mot coronaviruset inte får drivas in absurdum. Samma sak vad gäller att stänga gymnasier och universitet. Lägg mödan på riskgrupperna i stället. Skydda våra äldre på ett bättre sätt. Att smittan kommit in på våra äldreboenden är ett komplett misslyckande.

Släpp våra lokala fotbollsspelare loss – det är vår!

Håkan Strålenstam