1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Reflexioner på bassängkanten

Snabbanan i simhallen i Oskarshamn har vi varit tvungna att acceptera under många år.

Snabbsimmarna som simmar fort och rakt skulle egentligen passa bättre i den öppna delen.

Kort fråga: Betala snabbsimmarna mera i avgift för förmånen att disponera egen bana??

Nu har, som gubben i lådan, en ny bana dykt upp, en crawlbana. Med hänsyn till allas lika värde borde vi andra få disponera två stycken slowmotionbanor.

Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vem är då vi andra? Jo, alla äldre människor med utarbetade kroppar, som så väl behöver en stunds avkoppling i bassängen i lugn och ro. Eller de av oss som fick livet förändrat på en kort sekund och som aldrig mera kan få full rörlighet och som dras med ständig värk.

För mig är det ett dagsverke att ta mig till simhallen, klä av mig, duscha och krångla på mig badkläderna. När jag så äntligen har stapplat ut till bassängen och ser fram mot den enda motion som min ”plockepinnkropp” klarar, upptäcker jag till min förtvivlan att bassängen kryllar av snabbsimmare.

En egen bana är helt uteslutet, varmvattensbassängen är upptagen och den lilla bassängen är full av lekande barn med tillhörande föräldrar.

Jag vill påstå att det är stora organisatoriska svårigheter när det gäller simhallen.

Hallen borde inte ockuperas på dagtid av simklubben. Det borde finnas möjligheter att på nätet kolla när skolklasser är där eller andra aktiviteter förekommer.

Jag vet inte vem som ”chefar” för simhallen men det vore intressant att få veta varför det tycks vara skillnad på folk och folk.

Simma lugnt.