Sila mygg och svälja elefanter

Jag trodde nog i min enfald att det fanns någon form av rättvisa och hjälp att få från Oskarshamns kommuns företrädare. Men icke.
Insändarskribenten har stött på problem kring sina byggplaner i Figeholm.
Foto: Roger Carlsson

I snart tio år har försökt att få bygga upp den brygga som funnits tidigare på vår mark, norr om Figeholm. Men samhällsbyggnadskontoret är som poliser och försöker att leta fel hos oss medborgare som inte är sakkunniga. De ser också till att utdöma vite om vi inte lyder och delar deras uppfattning.

Men de är duktiga på att ständigt slå oss i huvudet med olika paragrafer vartefter det passar in. Inte vid ett enda tillfälle har de sagt ”att om ni gör på detta sättet istället så kan vi godkänna det ”. Det är nästan som om de vill att det skall bli fel.

Trots att vi äger öar och vatten över 90 hektar får vi inte återuppföra en brygga så vi kan sköta vår mark på ett vettigt sätt. Det mest hårresande är att 400 meter från där vi vill återuppbygga bryggan, gav samma kontor tillåtelse att bygga 1 100 hus med konstgjorda öar och bryggor. Vår tänkta brygga stör det så kallade rörliga friluftslivet mer än dessa med sin bryggor och konstgjorda öar.

Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Det sägs att de anställda på kommunkontoret skall se till att allt blir rätt enligt förordningarna. De politiskt valda i nämnden skall stå för sunt förnuft och företräda oss vanliga medborgare. Så fungerar tyvärr inte verkligheten.

Nej, det byggs fastigheter nära stranden och nu ska hela Brädholmen exploateras. Så är det i de flesta städer, men vi som bor och skall försöka leva på landet vi får inte göra något alls. Förutsättningarna för att överhuvudtaget kunna bo och leva och framförallt kunna driva affärsmässig verksamhet finns inte. Det skall bara vara ett stort Skansen.

Vi är pensionärer och för oss kanske det inte är så viktigt men det kommer andra efter oss som måste kunna arbeta och driva verksamhet på landet.

Karl-Åge Skansberg

Läs mer

Kalmar

Nordiskt toppuppdrag till Laila Naraghi

”Det känns både stort och hedrande att tilldelas detta uppdrag.”

Oskarshamn

Solbackas restaurang stängd för allmänheten

Restaurang Drotten på Solbackas servicehus i Oskarshamn stängde på måndagen för allmänheten. Däremot kan pensionärer komma dit och köpa med sig en portion mat hem.

Coronavirus

Riksdagsledamot – från köksbordet: ”Är annorlunda”

Laila Naraghi: ”Visar att demokratin levererar”

Medan du sov

Här är nattens händelser – lokalt och i omvärlden

Misstänkt drograttfylleri i Torsås, hus totalförstört i Lilla Edet och förlängda riktlinjer för social distansering i hela USA.

Årskrönika: Mönsterås

Pengaproblem och storsatsningar i fokus

Så var 2019 i Mönsterås kommun – vi har summerat de största händelserna.

Tränarna som har fått gå

27 tränare på fem år har fått lämna toppklubbarna

Barometern-OT:s kartläggning visar att många tränare har fått lämna sina jobb toppklubbarna här de senaste fem åren.