1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

”Tack alla i vården för ett bra bemötande när jag blev sjuk”

Det är mycket skriverier om vården i dessa dagar. Nu vill dela med mig av mina egna erfarenheter från den senaste veckan.
Insändarskribenten fick snabbt träffa en läkare när han blev sjuk.
Foto: Roger Carlsson

Det började med ett telefonsamtal till den lokala vårdcentralen i Mönsterås. Snabb återuppringning, trevligt bemötande och jag fick en tidsbokning med läkare samma dag. Läkarundersökning genomfördes och provtagning följde dagen därpå.

Två dagar senare ringde jag åter vårdcentralen då jag upplevde att mitt tillstånd inte blivit bättre. Snabb återkoppling igen och besked om ytterligare provtagning tidigt dagen därpå. Provtagningen genomfördes och jag fick träffa läkaren som skrev en remiss till akuten på Oskarshamns sjukhus igen. Fick skjuts till sjukhuset då jag hade avråtts från att köra själv.

Kom snabbt in på akuten, möte med läkare och ytterligare provtagning. Läkaren bedömde med tanke på symptom att vidare undersökning och eventuell åtgärd bättre gjordes i Kalmar. Efter en ambulansfärd fick jag en snabb handläggning och inläggning på kirurgavdelningen där jag blev liggande i fyra dygn. Hela tiden väl omhändertagen.

Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag vill med detta lilla inlägg tacka alla som varit inblandade och så väl tagit hand om mig:

Ni har samtliga varit fantastiskt trevliga, hjälpsamma och professionella, helt enkelt underbara. Tack från en mycket nöjd vårdtagare som är på bättringsvägen.

Per-Åke Kvick