1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Varför byggs allt samtidigt?

Kalmar växer och det byggs lite här och där. Grönområden skövlas och grävskopor och lastbilar kör i skytteltrafik på våra gator. Långtradare står parkerade på trottoarer och som pricken över i:et så pålar man när så behövs.

Jag bor i Oxhagen. Här byggs det nästan överallt. Den nya stadsdelen Linnéstaden är på gång. Där grävs det för fullt. Längs med Perstorpsvägen/Kungsgårdsvägen bygger man nya studentlägenheter. På Norra Kyrkogården bygger man ett nytt hus, i kvarteret Stadsträdgården renoverar CA-fastigheter sina hus med bland annat stambyte. Längs med Galggatan och cykelvägar i området gräver man för nya fjärrvärmeledningar.

Insändarskribenten undrar varför allt måste byggas samtidigt, området runt Oxhagen är särskilt drabbat, menar han.
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Jag säger inte att detta inte behövs men varför görs allt detta samtidigt? Vi som bor här är oavbrutet omringade av maskiner, damm och buller från alla maskiner. Samtidigt renoveras våra lägenheter så vi har inget kök, inget vatten och inga toaletter i lägenheterna.

Hur tänkte ni? För ni har väl tänkt och pratat med varandra? Så bör väl all stadsplanering gå till – bottna i ett samtal för att sedan mynna ut i något som gynnar och gläder stadens invånare?

Jag vet, bor man i en stad så får man stå ut med lite oljud och oframkomlighet men det här är inte lite. Det är väldigt mycket och för oss som bor i Oxhagen är det en daglig plåga. Jag är ganska så säker; så här hade ni aldrig planerat om det påverkat Kalmarsundsparken eller Getingen. Där bor ju näringslivets toppar med makt och tillhörande rättigheter att ryta ifrån. Vi i Oxhagen är bara ”white trash” som har nog med våra egna liv och med andra ord, varken tid eller ork att ryta ifrån. Om vi hade rutit ifrån, hade ni då brytt er?

Thomas