1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Vi bör vara stolta över Greta Thunbergs insatser

Ingen borde blunda eller vara oberörd av de naturkatastrofer som vi upplevt under senaste året. Tusentals människor har omkommit och ännu fler har blivit hemlösa i Asien och Afrika.

I USA vars president inte tror att klimatet förorsakar några problem så dödades många i en förödande skogsbrand och tusentals blev hemlösa.

Vi ska vara stolta över Greta Thunberg menar Jonathan Johansson Ann-Mari Johansson från Nybro.
Foto: Stefan Rousseau
Detta är en insändare i Barometern Oskarshamns-Tidningen. Åsikter som uttrycks är skribentens egna.

Vi blev också tydligt påminda av klimatproblemen förra sommaren genom den svåra torkan och skogsbränderna som orsakade enorma förluster för både skogsägare och samhället. Det finns åtskilliga konkreta exempel på att klimatet har påverkats mycket negativt på vårt klot.

Det är mycket glädjande att Greta Thunberg och många andra ungdomar skapar option för vår miljö och klimatet. Vi kan vara mycket stolta över att Greta Thunberg når fram med sitt angelägna budskap över nästan hela världen.

Det är däremot tragiskt och vedervärdigt att hon utsätts för allvarliga hot på nätet av högervridna ansvarslösa personer. Både Kristdemokraterna, Moderaterna och Sverigedemokraterna bör noga se upp med sina högerfalanger.

Inför EU-valet är det viktigt att välja företrädare som är framsynta och bredda att kämpa för en progressiv miljöpolitik som är bra för klimatet. Centerns främsta kandidat Fredrik Federley är ett säkert kort för en framsynt miljö-klimatpolitik. Han är också klok och inser det orimliga i att lantbrukarna ska ta de ekonomiska smällarna av Storbritanniens utträdande ur EU. Fredrik bör få vårt stöd i EU-valet!

Jonathan Johansson

Ann-Mari Johansson

Nybro