1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Coronaviruset sätter stopp för stora nykterhetskontroller

Med anledning av coronaviruset har polisen infört skyddstopp för stora slumpmässiga kontroller.
Beslutet fattades mitt under den pågående trafikinsatsveckan.
– Vi fortsätter precis som vanligt med alkoholblås, säger Martin Petersson, gruppchef för trafikpolisen i Kalmar med anledning av skyddsstoppet för stora slumpmässiga kontroller.
Foto: Montage

Det var på onsdagen som Polismyndigheten fattade beslut om ett skyddsstopp för stora systematiska kontroller på grund av smittorisken med coronaviruset.

– Det är dels för att skydda vår egen personal och sedan för att vi inte ska sprida smittan givetvis, säger Martin Petersson som är gruppchef för trafikpolisen i Kalmar.

Beslutet fattades mitt under en pågående trafikinsatsvecka under vilken det normalt sett genomförs en stor mängd kontroller.

– Det påverkar veckans inriktning mot den planlagda verksamheten men inte polisens arbete mot rattfyllerister. Vi utför fortfarande misstankeblås och det är inte så att vi på något sätt inte gör alkoholblås, utan det fortsätter vi precis som vanligt med, säger Martin Petersson.

Hur gör ni framöver?

– Vi fortsätter som vi alltid gör. Misstänker vi att någon är påverkad av alkohol i trafiken så gör vi rutinmässiga blås, men vi utför inte de stora masskontrollerna på folk där vi blåser en väldigt stor mängd bilister.