1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Han blir ny samhällsbyggnadschef i Kalmar

Länsstyrelsens landsbygdsdirektör Johan Wendell blir Kalmar kommuns nästa samhällsbyggnadschef och efterträder Rebecka Persson.
Länsstyrelsen landsbygdsdirektör Johan Wendell byter vid årsskiftet arbetsplats och blir Kalmar kommuns nya samhällsbyggnadschef.
Foto: Paul Madej

Efter tolv år på länsstyrelsen med flera olika chefstjänster lämnar Johan Wendell. Vid årskiftet tillträder han som ny samhällsbyggnadschef på Kalmar kommun. Det beslutade kommunstyrelsen på tisdagen.

– Efter tolv år på länsstyrelsen känns det som det kan passa att söka ett nytt jobb, säger Johan Wendell.

Vad lockar dig med tjänsten som samhällsbyggnadschef?

– Kalmar är just nu en jättespännande kommun som utvecklas snabbt, att få vara med och påverka och styra den utvecklingen är ett väldigt intressant uppdrag, fortsätter Johan Wendell.

På länsstyrelsen har Johan Wendell arbetat som chef med olika befattningar sedan 2009. Förutom uppdraget som landsbygdsdirektör har han också en bakgrund miljöchef.

– Just skärningen mellan samhällsutveckling och miljöpåverkan är något som intresserar mig och som jag har arbetat mycket med, det ska bli väldigt roligt att få fortsätta med de frågorna. Det handlar ju mycket om att skapa en förståelse för den utveckling, de projekt, som planeras, förklarar Johan Wendell.

Vad som kommer att hända på länsstyrelsen när Johan Wendell lämnar vid årsskiftet är inte helt klart.

– Nu är det tre månader kvar till dess jag lämnar, det känns som en bra tidsperiod. Nu får länsledningen chansen att bestämma hur de vill att den verksamhet jag arbetat med ska drivas och utvecklas framöver, säger Jo0han Wendell.