1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Ladugård brann ner: ”Misstankar om mordbrand”

Det brinner kraftigt i en ladugård på Stinsvägen i Lindsdal.
Det rör sig om en fullt utvecklad brand i ladan.
Foto: Ulrika Lindrooz

Räddningstjänsten har larmats till Stinsvägen i Lindsdal med anledning av en brand i en ladugård. Larmet inkom till SOS klockan 22.42.

– Det vi vet om är att det är en rätt så stor lada som brinner. Det är en fullt utvecklad brand och det är spridningsrisk just nu, säger Kicki Carlsson, operatör vid trygghets- och larmcentralen i Kalmar vid 23.15-tiden.

Förutom räddningstjänst är även ambulans och polis kallad till platsen. Enligt SOS kommer räddningstjänsten vara kvar på plats under flera timmar för släckningsarbete.

– Vi har några bilar på plats från polisen och bistår i räddningsarbetet. Som tur är har vi vädret med oss ikväll, med regn, vilket är något positivt, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson region syd.

Om några hus är direkt hotade av branden är i nuläget oklart.

– Det ligger hus i närheten men det beror lite på hur det är med vinden och gnistregnet, så det är lite svårt att säga ännu. Men just nu har de inte kontroll på branden, säger Kicki Carlsson.

Vid 00-tiden är branden fortfarande okontrollerad med stor spridningsrisk till närliggande hus.

– I nuläget koncentrerar sig räddningstjänsten på att elden inte ska spridas, vi håller också på att kyla ner tre kubik olja som finns i anslutning till ladugården i syfte att oljan inte ska fatta eld, säger Kicki Carlsson.

Vid 2-tiden ska ladugården vara helt nedbrunnen och eftersläckningsarbetet ska ha påbörjats.

– Ladugården gick inte att rädda utan den brann ner till grunden. Inga personskador ska uppstått med branden, däremot har stora mängder hö samt en del maskiner totalförstörts i branden, säger Kicki Carlsson.

Det är fortfarande oklart hur branden uppstått men polisen säger att en anmälan om mordbrand är upprättad.

– Vi jobbar utifrån att branden är anlagd men vi har ännu inte lyckats skicka in våra tekniker för undersökning då området fortfarande är väldigt varmt. Men så fort vi kan komma in så kommer vi påbörja den tekniska undersökningen av platsen, säger Matilda Edsenius, stationsbefäl vid Kalmarpolisen.

Orsaken till branden är fortfarande oklart.

Texten uppdateras.