1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Premiär för höstmarknad med ny inriktning

På söndag anordnas evenemanget Skälby mat- och kulturmarknad för första gången. Marknaden har temat hållbarhet och är en utveckling av den tidigare Skälbydagen.
Tina Burvall är gårdsföreståndare på Skälby 4H gård. Arkivbild.
Foto: Fredrik Jalhed

I drygt tio år har Skälbydagen anordnats under en höstdag i september. Evenemangets syfte har varit att föreningarna vid Skälby 4H-gård ska få tillfälle att visa upp sin verksamhet. I år expanderar evenemanget och görs om till en mat- och kulturmarknad, nu med fler utställare än tidigare.

– Det blir som en skördefest snarare än en föreningsfest, säger Tina Burvall, gårdsföreståndare på Skälby 4H-gård.

quote
Här vi vill verkligen satsa på hållbarhet och ha kvalité istället för kvantitet.
Mat och svamp – två av komponenterna på Skälby mat- och kulturmarknad i helgen.
Foto: Janerik Henriksson/TT

Utöver föreningarna kommer det bland annat att finnas utställare från lokala gårdsbutiker, en kulturscen med musikuppträdanden och en anordnad klädbytardag. Det genomgående temat för marknaden är hållbarhet.

– Det känns väldigt viktigt med hållbarhet. Vi vill ha en hållbar stad och ett hållbart land, det kan nog alla skriva under på, säger Tina Burvall.

Planen är att Skälby mat- och kulturmarknad ska bli den nya traditionen och temat hållbarhet är något som Tina Burvall också vill ska bli beständigt.

– Vi vill inte ha några plastiga hoppborgar, det får finnas på andra marknader. Här vi vill verkligen satsa på hållbarhet och ha kvalité istället för kvantitet.

Tidigare år har Skälbydagen haft uppemot 4 000 besökare och Tina Burvall hoppas att det nya evenemanget kan bli ännu större.

– Förväntningarna är att det kommer hit en blandning av folk från alla stadsdelar och i alla åldrar, säger Tina Burvall.