1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Räcke ska lagas – då stängs körfält på Ölandsbron av

Trafikverket planerar att laga ett räcke på Ölandsbron som blev skadat efter en olycka.
I samband med arbetet kommer hastigheten sänkas och ett körfält att stängas av.

Det var i samband med en trafikolycka på lågbrodelen i somras som rostskyddet på räcket blev skadat. Från och med måndag ska delar av räcket bytas ut.

– För att det långsiktigt inte ska rosta av kommer vi nu att borra ur och byta de skadade delarna så att räcket håller över sina 45 år framåt, säger Johan Wesley, Trafikverkets projektledare för bropreparationen.

I samband med arbetet stängs det ena körfältet i riktning mot Öland av. Hastigheten kommer dessutom att vara nedsatt till 70 kilometer i timmen.

– Vi kommer att stänga av den körfilen som är närmast räcket och sedan kommer trafiken att få saxa ihop sig och köra i omkörningsfilen på väg mot Öland. Så det blir bara enfiligt förbi själva arbetsplatsen och sedan går det upp igen till två filer, säger Johan Wesley.

Trafikstörningar är att vänta.

– Det kommer att bli störningar i rusningstrafiken, på väg mot Öland, säger Johan Wesley.

I nuläget är avstängningen planerad till två veckor men kan bli kortare vid bra väder.

– Vi tror att det kan gå snabbare men med tanke på att vi är inne i januari så vet vi inte hur vädret blir. Blir det för dåligt väder blir det svårt för killarna att jobba och därför har vi satt till några dagar i extramarginal. Men vi tror att det kan gå fortare, säger Johan Wesley.