1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Stadsmissionen fortsätter att hålla öppet

Tomma restauranger, elever som arbetar hemifrån och förbud mot stora folksamlingar. Coronaviruset fortsätter prägla samhället men i Kalmar stadsmissions second handbutik är allt som det brukar vara.
Verksamheten vid Kalmar Stadsmissions second handbutik på Amerikavägen har ännu inte påverkats av coronapandemin. Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle.
Foto: arkiv

Många områden har drabbats hårt av restriktioner när myndigheterna försöker minska smittspridningen. Handeln är undantagen men har ändå tvingats se en minskad försäljning.

Kalmar stadsmission bedriver sedan länge en populär och flitigt besökt second handbutik på Amerikavägen. Onsdagar och lördagar köar människor lång tid för att komma in i lokalerna, som snabbt brukar fyllas med trängsel som följd.

– Vi följer myndigheternas rekommendationer och kommer att fortsätta hålla öppet tills det kommer nya riktlinjer, säger Susanne Lundström, direktor på stadsmissionen.

Hur resonerar ni kring smittoriskerna?

– Det är det vanliga. Personal som tillhör riskgruppen ska stanna hemma och övriga ska hålla avstånd, tvätta händerna och inte komma hit sjuka.

Susanne Lundström framhåller att stadsmissionen betyder väldigt mycket för många och att verksamheten erbjuder dem en trygghetsskapande plats. Därför är det viktigt att fortsätta att hålla den igång så länge som möjligt.

När det gäller riskerna för att besökare ska bära på coronasmittan och sprida den till andra second handkunder och personal framhåller hon det personliga ansvaret.

– Vi hoppas att ingen kommer hit som är sjuk, säger Susanne Lundström.