1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
Fakta

Tillgången på skyddsutrustning i länets kommuner

”Vi har i dagsläget inga akuta brister på något skyddsmaterial.”
Foto: Jessica Gow/TT

Barometern-OT bad samtliga länet kommuner beskriva tillgången på skyddsmateriel inom omsorgen i kommunen. Eftersom detta kan förändras snabbt är svaren en lägesbild från onsdagen.

"Hur står det till med tillgången på skyddsutrustning? Har ni handskar, handsprit med mera i tillräcklig omfattning."

Borgholm: Vi har inventerat samtlig skyddsutrustning inom äldreomsorgen, omsorgen om funktionsnedsatta och hälso- och sjukvården. Det finns i tillräcklig omfattning i dagsläget och vi beställer fortlöpande från olika leverantörer.

Mörbylånga: Vi har fyllt på lagret med skyddsutrustning och saknar inget i dagsläget. Igår delade vi med oss av visir till hälsocentralen i Färjestaden.

Torsås: Vi har tillräckligt för att utföra de arbetsuppgifter vi genomför just nu. Över tid kan jag inte uttala mig men vi jobbar hårt för att säkerhetsställa vårt framtida behov.

Emmaboda: Vi har god tillgång i dagsläget, som vi också tänker ska vara tillräckligt om flera personer drabbas. Personal har tillgång till skyddsmaterial enligt folkhälso myndighetens och regionens smittskyddsinstruktioner.

Nybro: Vi har skyddsutrustning så att vi klarar oss i dagsläget men arbetar på att säkra upp lager för ett eventuellt ökat behov framöver. Regionen stöttar oss med viss utrustning vid behov.

Kalmar: I nuläget har vi tillräckligt med skyddsutrustning. Men det är bristvaror i hela landet och därför både beställer vi mer och bevakar tillgången av detta kontinuerligt.

Mönsterås: Vi har i dagsläget inga akuta brister på något skyddsmaterial.

Högsby: Vi har i dagsläget inte någon akut brist, men vi behöver fylla på med fler andningsskydd/ansiktsmasker och långärmade plastförkläden som är bristutrustning hos oss.

Oskarshamn: Det är ett orosmoment hur länge det ska räcka. Inventering pågår. Egentillverkningen av visir är en viktig del i skyddsutrustningen.

Hultsfred: För närvarande har vi den skyddsutrustning vi har behov av förutom munskydd.

Vimmerby: Det finns bra med skyddsutrustning just nu. Ingen brist på något i dagsläget.

Västervik: I dagsläget har vi tillgång till adekvat skyddsutrustning.

Läs mer här: