1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Unga rörelsehindrade kräver Roger Holmbergs (S) avgång

Förbundet unga rörelsehindrade kräver att socialnämndsordförande Roger Holmberg (S) avgår som följd av att ha uttalat sig offentligt om ett enskilt fall.
Socialpolitikern Roger Holmberg.

Roger Holmberg har hamnat i blåsväder sedan han skrivit på Facebook om hur socialtjänsten agerat gentemot en enskild person nämnd med förnamn. Tidigare har DHR krävt hans avgång samt polisanmält för brott mot tystnadsplikten. Nu har också Förbundet Unga rörelsehindrade krav om politikerns avgång och har startat en namninsamling där hittills 321 personer krävt att kommunen, Försäkringskassan och Arbetsförmedlingen skyndsamt samarbetar för att den enskilde ska få en ekonomiskt stabil framtid.

”En politiker eller tjänsteman får aldrig uttala sig offentligt på detta sätt om en enskild medborgare som ansökt om kommunens stöd. det får inte hända och vi har heller aldrig sett något liknande”, skriver Björn Häll Kellerman, förbundsordförande, i ett brev till kommunalråden Johan Persson (S), Dzenita Abaza (S), Liselotte Ross (V), Ingemar Einarsson (C) och oppositionsråden Christina Fosnes (M), Carl-Henrik Sölvinger (L) och socialchef Cecilia Frid.