Annons

Klassiska syltgrottor

16 stycken stora. Klassiska syltgrottor som blir lika goda oavsett vilken sylt man använder. Tips – de håller formen extra bra med mjölkfritt margarin. Tidsåtgång: cirka 20 minuter + ugnstid.
Publicerad 3 maj 2019
En älskad klassiker – syltgrottor.
En älskad klassiker – syltgrottor.Foto: Olof Elm

200 g rumsvarmt smör

1 dl socker

Annons

2 tsk vaniljsocker

4,5 dl mjöl

1 tsk bakpulver

ca 8 tsk valfri sylt

Sätt ugnen på 200C.

Rör samman smör och socker.

Blanda de torra ingredienserna för sig, och blanda sedan alltihop till en smidig degklump. (Ifall du har en köksmaskin kan du bara blanda alla ingredienser och köra tills maskinen bildat en enda stor degklump.)

Dela degen i 16 delar och rulla till runda bollar som du lägger i bullformar på en bakplåt.

Tryck ner en liten fördjupning i varje boll och lägg i en halv tesked sylt.

Grädda i mitten av ugnen i ca 10 min. Kakorna ska helst inte få färg.

Helena Elm
Annons
Annons
Annons
Annons