Annons

Vargen och röda luvan i fantasifull version

En varg och en röd luva i en skog. Maria Jönsson gör ett nytt och läskigt äventyr av de kända sagobitarna i sin nya bok.
Publicerad 25 augusti 2018
Detta är en recension i Barometern Oskarshamns-Tidningen. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Foto: Jenny Mark Ketter

Maria Jönssons charmiga vargunge har tidigare figurerat i ”Valdemars nappar” (2016) och ”Valdemars ärtor” (2017). När hon nu släpper ut Valdemar i skogen finns sagan om Rödluvan i botten. Här är det dock vargen som får luvan på huvudet.

Valdemar ska få gå själv till farfar med några kotletter. Pappa står med förklädet på och förmanar kärleksfullt. En melodi och sprittande funderingar gestaltar sedan hur Valdemars nyfikenhet för honom bort från stigen. Och där väntar faran.

Bilderna frammanar en mystisk och spännande skog, där dofter och känslor förmedlas drömskt och färgstarkt. Att de läskiga bitarna med sina skarpa linjer och dovare toner också kräver ett vridmoment skapar ytterligare spänning. ”Valdemar i stora skogen” är kort sagt ett engagerande äventyr för de minsta.

Jonna FriesSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons