1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Kalmar behöver en ny ishall

Iffehallen klarar inte framtidens krav, skriver ordföranden i fritidsnämnden i Kalmar, Marianne Dahlberg (S).
Otidsenlig hall.
Foto: Arkivfoto

Barometerns ledarskribent försöker i tisdagens ledare ge en bild av att det råder ett osunt förhållande mellan föreningsliv och politik i Kalmar. Bland annat ifrågasätts bygget av en ny ishall, samtidigt som även ledarskribenten uttrycker att han ser behovet.

Det är politikens uppgift att balansera föreningslivets och idrottens behov – Kalmars behov – och att göra prioriteringar som också matchar kommunens ekonomi.

Det är uppenbart att vi skulle ha satsat på en ny arena för våra två isföreningar – ishockeyn och konståkningen – oavsett dessas sportsliga utveckling. Ingen kan ha missat att den nuvarande IFFE-hallen inte klarar framtidens krav. Inte ens Barometerns ledarsida verkar ju ha missat det.

Detta är en ledarartikel som uttrycker Barometern-OT:s politiska linje. Tidningen verkar på ledarsidan för "kristna värderingar, konservativ ideologi i förening med liberal idétradition samt för näringsfrihetens och äganderättens bevarande”, som det är formulerat i Stiftelsen Barometerns ändamålsparagraf. Tidningens politiska etikett är moderat.

I Kalmar satsar vi på föreningslivet genom att bygga nya anläggningar och arenor som ska hålla för framtidens krav och kunna leverera goda förutsättningar till föreningarna oavsett om de går upp eller ner i seriesystemen. En ny ishall är en mycket rimlig satsning för såväl föreningslivet som för Kalmarborna.

Marianne Dahlberg, ordförande Kultur- och Fritidsnämnden