1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bank ger konsultcheckar som stöd till drabbade företag och föreningar

För att stödja företags- och föreningskunder som drabbats av coronavirusets följdverkningar har Ålems sparbank beslutat att erbjuda en konsultcheck som en första insats.
”Vi måste alla hjälpas åt för att rädda företagsamheten”, säger vd Niclas Petersson.
Foto: Arkivfoto

Konsultchecken är på upp till 3 000 kronor och kan användas för att köpa extra timmar från sin bokföringsfirma, revisor eller annan konsult.

– Pengarna är en första insats och är avsedda för råd och administrativ hjälp för att söka de stödmöjligheter som finns eller för att snabbt ställa om verksamheten. På det här sättet vill vi, utöver vår vanliga verksamhet med utlåning och ekonomisk rådgivning, bidra till att så många småföretag och föreningar som möjligt övervintrar och snabbt kan komma i gång igen, säger bankens vd Niclas Petersson.

Det finns en risk att man som liten aktör inte orkar lyfta blicken i en svår tid och då vill banken förhindra att man inte vågar ta kostnaden för att be om hjälp när intäkter kanske saknas eller kraftigt reducerats , menar han.

Han understryker också att det är viktigt att ta tidig kontakt med sin bank och informera om hur verksamheten påverkas.

– Vi prioriterar dessa kontakter högt. Vi måste alla hjälpas åt för att rädda företagsamheten och så snabbt som möjligt få i gång ekonomin igen, förklarar han.