1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Folkets hus korttidspermitterar personal och minskar öppettider

Coronaläget har tvingat styrelsen för Blomstermåla Folkets hus att korttidspermittera personal, vilket leder till tillfälligt ändrade öppettider för både fiket och kontoret. Men man är mån om att hålla kvar fiket som en betydelsefull mötesplats.
Konferenser, danser och föreningsaktiviteter har bokats av, och bioverksamheten är inställd tills vidare. Därför har styrelsen fått korttidspermittera personal. Men fiket håller fortsatt öppet, om än i mindre omfattning.
Foto: Mats Holmertz

Beslutet om korttidspermittering gäller från och med onsdag den 1 april, och först och främst till och med den sista maj. Det är två personer som berörs, en på kontoret och en vaktmästare.

– Alla konferenser är avbokade och vi har kör ju ingen bio längre, säger ordförande Daniel Williamsson.

Danserna är också inställda, och PRO som i vanliga fall är en stadig hyresgäst har ställt in sina aktiviteter.

Även om fiket har fått minskade öppettider så tycker styrelsen att det känns viktigt att den mötesplatsen hålls öppen fortsatt.

– Vi har förstått att kondiset betyder mycket, säger han.

På eftermiddagarna har man sett att antalet gäster minskat något men på förmiddagarna fortsätter besökarna att komma, och därför har man lagt fokus på att ha öppet då. Men vissa dagar är det stängt.

Man har vidtagit åtgärder på fiket, som till exempel att flytta isär borden och det är också bordsservering som gäller.

– Vi får anpassa oss efter direktiven som kommer, säger Daniel Williamsson.

Försäljningen av kroppkakor är ett populärt inslag och nu har föreningen bestämt sig för att erbjuda hemkörning inom ett visst område för den som på grund av restriktioner inte kan ge sig ut själv.