Annons

Avantgardet släpper nytt album

Musik • Publicerad 4 juni 2019
Rasmus Arvidsson och Avantgardet släpper ny skiva i höst och åker på miniturné i sommar. Arkivbild.
Rasmus Arvidsson och Avantgardet släpper ny skiva i höst och åker på miniturné i sommar. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Flerfaldigt grammisnominerade Avantgardet har påbörjat inspelningarna av ett fjärde album. "Mellan miljonprogram och Thailand", som skivan heter, planeras släppas till hösten.

"För första gången ska vi försöka fånga hela bandet tillsammans på skiva. Vi har gjort över 100 spelningar med fullband senaste åren och har aldrig varit bättre tillsammans än nu så det känns som ett väldigt fint tillfälle att försöka fånga vår gemensamma energi även på skiva.", säger sångaren och frontfiguren Rasmus Arvidsson i ett pressmeddelande.

Annons

I sommar ger sig bandet, som debuterade 2016 och har hyllats för sina texter om missbruk och utanförskap, ut på en miniturné, och i dagarna släpps singeln "Homerton high street" från förra albumet "Alla känner apan".

Turnéplan:26/7 Varberg, 1/8 Göteborg, 2/8 Orust, 7/8 Stockholm.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons