Annons

Belugabolognese

En smakrik och vegetarisk version av originalet baserad på grönsaker och svarta belugalinser. Mixa den med stavmixer för att få den slät och påminna mer om originalet ifall skeptiska små matkritiker ska äta den, och servera till spaghetti. Cirka 7-8 portioner. Tidsåtgång: cirka 60 minuter.
Publicerad 24 januari 2020
Foto: Olof Elm

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

Annons

1 stor morot

Ca 150-175 g rotselleri

2 dl svarta belugalinser

500 g krossade tomater

1,5 dl rödvin

3 dl vatten

1 kruka färsk timjan

2 msk grönsaksfond

1 msk tomatpuré

salt

Annons

peppar

Hacka löken, pressa vitlöksklyftorna och hacka moroten. Skär rotsellerin i små bitar, och fräs alltihop i en kastrull i lite olja. Tillsätt belugalinserna och låt dem få fräsa med.

Häll i krossade tomater, rödvin och vatten.

Hacka ner timjan, och tillsätt fond och tomatpuré.

Låt småkoka i cirka 30 minuter, och kör sedan till slät konsistens med mixerstav. Späd med mer vatten om det behövs. Smaka av med salt och peppar.

Helena Elm
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons