Annons

Bollnäs bortaslog VSK i första SM-kvarten

Fjolårsfinalisten och årets tabellfyra Västerås SK fick en tung start på SM-slutspelet i bandy. Det blev förlust, 4–7, hemma mot femman Bollnäs i den första kvartsfinalen.
Bandy • Publicerad 22 februari 2020
SM-slutspelet i bandy är i gång. Arkivbild.
SM-slutspelet i bandy är i gång. Arkivbild.Foto: Pontus Lundahl/TT

Martin Landström sköt 3–4-reduceringen i andra halvlek när VSK hade lite vittring. Trots nederlaget var han inte alltför knäckt efteråt.

– Det var inte så jävla tokigt, inte. En jämn match mellan två bra lag. Små marginaler. De har 3–1 med sig i paus, det kunde lika gärna varit 3–1 till oss, säger han till VLT.

Annons

Bollnäs hade sin stora matchhjälte i Christoffer Fagerström, som sköt fyra mål. Bland annat 5–3 och 6–3 inom loppet av 65 sekunder.

Kvartsfinalerna spelas i bäst av fem möten och nu är det fördel Bollnäs inför mötet på Sävstaås på måndag.

– Vi har spelat under press hela året. Vi låg elva och kravlade oss upp på fjärde plats, så vi ska nog kunna vända på det här med, säger Landström till VLT.

I Edsbyn stod det 1–1 i paus innan seriesegraren på hemmaplan lade i en växel till och vann med 6–2 mot Vetlanda. Sandviken slog Broberg/Söderhamn med 6–4 på hemmais.

Den fjärde kvartsfinalen, Villa-Lidköping–AIK, avgörs senare på lördagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons