1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Bonden: Inga fler ensamma nätter i ladugården

Huvudpersonerna i TV4:s "Bonde söker fru" har fått sina kärleksbrev – och en första glimt av sina brevskrivare.
Bakre raden från vänster: Jimmy Olofsson (köttbonde från Ankarvattnet), Linda Lindorff, programledare, Per Hansson Edh (Mjölkbonde från Söderhamn). Sittande från vänster Alexander Andersson (mjölkbonde från Dannike) och Oscar Fjärrstrand (getbonde från Sala). Arkivbild.
Foto: Anders Wiklund/TT

Programledaren Linda Lindorff har levererat kärleksbrev till årets bönder. Det var ett gäng pirriga bönder som läste igenom sina brev och ringde upp var sin nervös brevskrivare. Köttbonden Jimmy Olofsson från Jämtland tyckte det var extra jobbigt att ringa sin utvalda.

– Man vågar väl knappt hoppas på att man ska hitta rätt. Det berör rätt mycket känslomässigt nu, säger han i programmet.

Känd som "hunkbonden"

Det första avsnittet av den fjortonde säsongen bjöd på sex bönder, men bara fyra av dem kommer att dejta på bästa sändningstid. De övriga får vi följa i webbserien "Kärlek åt alla".

– Jag har känt mig ganska ensam sista tiden. Jag är inte en person som trivs med att vara det, säger skogsbonden Ulf Lindkvist, den enda i årets säsong över 40.

I "Kärlek åt alla" medverkar även lammbonden Mattias Karlsson, som blivit känd som "hunkbonden" och även arbetar som brandman.

– Jag är nog ganska kräsen, säger han.

Två systrar

Bönderna i huvudprogrammet hann inte träffa sina brevskrivare i första avsnittet, men tittarna får se en glimt av tjejerna som intar Sundbyholms slott, där speeddejtingen ska äga rum. Då avslöjas det även att två av dem är systrar. Minna, 18, har sökt till getbonden Oscar Fjärrstrand, medan Sara, 33, ska träffa Jimmy Olofsson.

– Jag tycker det är tryggt att ha min syster här, säger Minna.

– Det är skönt att vi inte har sökt till samma bonde känner jag, säger Sara.

Nytt för i år är även "Bönderna berättar allt", ett eftersnacksprogram om vad som händer bakom kulisserna och under tv-inspelningen.

Nästa vecka ska de fyra bönderna träffa brevskrivarna en och en under en fem minuters snabb dejt. "Bonde söker fru" sänds onsdagar 20.00 i TV4.